HULPCENTRUM

Over Emilia

Contact

Het gezicht achter
All Ways Healthy

All Ways Healthy, praktijk voor integrale geneeskunde, is opgericht door Emilia de Vries.

Als darmtherapeut, orthomoleculair therapeut, en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in maag- en darmklachten (specifiek het prikkelbare darm syndroom, SIBO en het microbioom). Ook heb ik een passie voor de rol van het brein in ziekte.

Academisch opgeleid en geïnteresseerd in de wetenschappelijke fundering achter complementaire geneeswijzen, werk ik met een unieke werkwijze die het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderd. 

Lees verder voor mijn persoonlijke verhaal naar transformatie
Placeholder Image

Mijn Weg naar Gezondheid

De drijfveer om All Ways Healthy te starten heeft alles te maken met mijn eigen lange zoektocht naar gezondheid. 

Al op erg jonge leeftijd had ik een lange periode ziekte van Pfeiffer (Epstein Barr) en op mijn 15de werd ik gediagnosticeerd met de ziekte van Lyme. Ik heb door de jaren heen veel aan mijn gezondheid gewerkt, zowel met reguliere geneeskunde als complementaire geneeskunde. Toen de reguliere geneeskunde mij niet verder kon helpen ondervond ik persoonlijk de kracht van de complementaire geneeskunde. Hiermee was ook mijn passie en interesse gewekt.

Op mijn 19de was ik zo goed als genezen van de ziekte van Lyme en meerdere bloedtesten gaven aan dat de bacterie onder controle was. Ik voelde me goed en studeerde aan meerdere universiteiten (1 bachelor, 2 masters, 5 universiteiten, 2x cum laude).

Helaas kreeg ik een jaar of 4 later een flinke terugval door een voedselvergiftiging waardoor er veel maag en darmklachten ontstonden. Wat volgde was een lange zoektocht naar de oorzaak, waarin de reguliere geneeskunde mij heeft geholpen met zoeken, maar waar ik met behulp van een integrale therapeut uit de VS achter de oorzaak kwam: SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). Wederom wakkerde dit mijn al aanwezige interesse over complementaire geneeskunde verder aan.

Ik dook steeds dieper in de materie en realiseerde mij dat deze vorm van geneeskunde helemaal niet “alternatief” is maar sterk gefundeerd is op wetenschappelijk biochemisch onderzoek. Zo is de grondlegger van orthomoleculaire geneeskunde tweevoudig Nobelprijswinnaar (in de chemie) en was hij geïnteresseerd in de rol van enzymen en vitaminetekorten op mentale ziekten. Hoewel complementaire geneeskunde werkt met enzymen, aminozuren, voeding, vitamines, mineralen en lichaamseigen stoffen, is het net zo goed gebaseerd op de biochemie van het lichaam als reguliere geneeskunde, alleen werkt het niet met chemische medicijnen.

Naast SIBO had ik ook allerlei andere vage klachten, en na een zoektocht op dit gebied bleek ik uiteindelijk weer te maken te hebben met een geactiveerde ziekte van Lyme. Omdat mijn plaatje en symptomen steeds complexer werd en ik moeilijk kon vinden hoe ik kon genezen (ik had antibiotica al gehad en reguliere geneeskunde kon weinig meer doen) heb ik het volgende gedaan: onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek. Door middel van vele gesprekken met therapeuten en (Amerikaanse) artsen, het lezen van (wetenschappelijke) artikelen, contacten maken met mensen die soortgelijke klachten hadden, en het bijwonen van conferenties, ben ik door de jaren heen veel wijzer geworden. 

Als gevolg van deze zoektocht heb ik veel kennis opgedaan over SIBO, de darmflora, het immuunsysteem, de bijnieren, de lever, en pathogenen (bacteriën, parasieten, schimmels en virussen). Ook verdiepte ik mij in de rol die voeding op ziektebeelden heeft, en wat supplementen kunnen doen.

Ik vond dit allemaal zo interessant dat ik besloot te stoppen met mijn goede baan in het bedrijfsleven. Ik wou leren hoe ik zélf gestructureerd de puzzelstukjes zou kunnen leggen naar een betere gezondheid. Ik besloot orthomoleculaire geneeskunde te studeren (cum laude), darmtherapie (summa cum laude), medische basiskennis op HBO+ niveau (cum laude), aangevuld met veel seminars, workshops en lezingen over de hele wereld op het gebied van geneeskunde, maag- en darm geneeskunde, het microbioom, en SIBO. Al deze kennis hielp me veel verder en ik knapte fysiek enorm op. Sterker nog; mijn jarenlange maag- en darmklachten werden eindelijk verleden tijd.

Vervolgens verdiepte ik mij in de rol van het brein 
op ziekte, en daar begon mijn passie voor de mind-body connectie. Ik schoolde mezelf steeds verder in de rol van het chronische stress-systeem op onze organen. Ik ontdekte hoe mensen deze (vaak automatische) stressresponse kunnen stoppen. Ik leerde over het reguleren van het zenuwstelsel en de rol van emoties, gedachtes, overtuigingen en trauma op het lichaam. Ik vulde mijn zelfstudie aan met allerlei trainingen en cursussen in het binnen en buitenland over deze thema's.

Ik paste ook deze kennis toe, en toen pas besefte ik me echt hoeveel er mogelijk is met ons brein. En hoe belangrijk het is om kennis over de darmen en fysieke genezing te combineren met kennis over de mind-body connectie en het brein.

Het is mijn doel en missie in mijn werk om mensen te helpen met de puzzel die chronische gezondheidsklachten kunnen zijn, en tevens om mensen bewuster te maken van wat ze zelf kunnen doen om hun lichaam de juiste informatie te geven om sneller te helen. Van informatie naar transformatie. 

Het is daarmee mijn hoop om anderen te inspireren en op weg te helpen naar een verbeterde gezondheid:

by turning my ‘mess’ into my message

Als gecertificeerd darmtherapeut ben ik tevens lid van MBOGde beroeps- en belangenvereniging in de orthomoleculaire & integrale geneeskunde en psycho-neuro-immunologie. Het MBOG-keurmerk wordt uitgereikt aan orthomoleculair behandelaars die voldoen aan de hbo+ aanmeldings- en opleidingseisen. Ruim 600 zorgverleners die aangesloten zijn bij MBOG staan hiermee garant voor hoogwaardige zorg.

Contact

Momenteel is het helaas niet mogelijk om een afspraak te maken voor een consult op mijn praktijk in Amsterdam.

Voor vragen neem je contact op via het formulier of mail direct naar [email protected] en je krijgt spoedig een e-mail terug.

Heb je een vraag?

Laat even weten wat je vraag is en wanneer ik je het beste kan bereiken.