LOGIN GRATIS MASTERCLASS

Wat is obstipatie? Zo kun je symptomen herkennen en oplossen

Obstipatie is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden treft. Het kan variëren van mild ongemak tot ernstige problemen die de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. In deze blog beantwoorden we de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen obstipatie en constipatie?
  • Wat zijn veelvoorkomende symptomen van obstipatie?
  • Wat is de relatie tussen obstipatie en diarree?
  • Wat zijn de mogelijke gevaren van obstipatie?
  • Wanneer moet ik aan de bel trekken?
  • Wat zijn de...
Lees verder...

Obstipatie en menstruatie: een verklaring van je klachten

Wanneer we het hebben over menstruatieproblemen, denken de meesten van ons aan krampen, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Echter, een minder vaak besproken maar even frustrerend probleem is de impact van de menstruatiecyclus op de spijsvertering, in het bijzonder obstipatie (ook wel constipatie genoemd). 

Deze blog gaat dieper in op de complexe relatie tussen menstruatie en obstipatie, waarbij we onderzoeken waarom dit gebeurt, wat de gevolgen kunnen zijn voor het welzijn van vrouwen,...

Lees verder...

Obstipatie tijdens de zwangerschap herkennen en verhelpen

Obstipatie, of verstopping, kan een verrassend probleem zijn tijdens de zwangerschap, en het kan een behoorlijke tol eisen van zowel het lichaam als de geest van een aanstaande moeder. 

In deze blog zullen we dieper ingaan op wat obstipatie tijdens de zwangerschap veroorzaakt, hoe het kan worden behandeld en welke voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden om het te voorkomen.

 

Is obstipatie tijdens de zwangerschap normaal?

Ja, obstipatie (ook wel constipatie genoemd) tijdens de...

Lees verder...

Parasieten in de darmen: hoe test je dat?

Een parasiet in je darmen. Ik denk dat iedereen wel weet dat dit iets is dat je niet wilt en dat je zo snel mogelijk wilt verhelpen als het bij je vastgesteld is. 

Hieronder ontdek je wat parasieten precies zijn en hoe je eraan komt, welke parasieten het meest voorkomen bij de mens, hoe je op parasieten kunt testen door middel van deze parasieten test, en hoe je er weer vanaf komt.

 

Wat zijn parasieten?

Een parasiet is per definitie eigenlijk een organisme dat voor zijn...

Lees verder...

Candida test: is er bij jou ook een overgroei?

In de wereld van microbiologie en menselijke gezondheid is er één gist/schimmel die veel aandacht heeft gekregen: Candida. Hoewel Candida van nature in ons lichaam voorkomt, kan het soms problematisch worden en verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. 

In deze blog zullen we de rol van Candida in onze gezondheid onderzoeken, inclusief wat het is, hoe je het kunt krijgen, symptomen van een Candida overgroei in de darmen, hoe het wordt getest, behandelingen en zelfs...

Lees verder...

Histamine intolerantie test: hoe werkt het precies?

Histamine intolerantie is een aandoening die steeds vaker voorkomt en veel mensen treft zonder dat ze het weten. Het kan een breed scala aan symptomen veroorzaken, variërend van milde tot ernstige reacties. Het kan verstandig zijn om een histamine intolerantie test te doen als je meerdere symptomen herkent bij jezelf. Als de test positief is, kun je meteen stappen ondernemen om je klachten te verlichten of zelfs volledig te verhelpen.

In deze blog gaan we dieper in op histamine...

Lees verder...

FODMAP arme recepten: makkelijk en darmvriendelijk

Tijdens de eliminatiefase van het FODMAP dieet moet je bepaalde voedingsmiddelen vermijden. Welke dit zijn, kan je vinden in onze blog over de FODMAP dieet lijst.

Hoewel je ingrediënten gemakkelijk op kan zoeken, kan het lastig zijn om tijdens het dieet FODMAP arme recepten te bedenken. Je weet misschien dat een uiensoep of een klassieke lasagne off-limits zijn, maar je wil natuurlijk nog liever weten: wat kan ik wél op tafel zetten? 

Wij hebben ontbijt-, lunch-, snack- en...

Lees verder...

Een FODMAP dieet lijst: de 67 meest voorkomende twijfelgevallen

Het FODMAP dieet is een populair dieet waarbij je tijdelijk koolhydraten vermijdt om buikklachten tegen te gaan. Doordat steeds meer mensen dit dieet uitproberen, is er ook steeds meer informatie te vinden op het internet over hoe je dit dieet moet volgen en welke voedingsmiddelen er wel en niet toegestaan zijn. 

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we in deze blog een overzicht van de meest voorkomende producten en maaltijden voor je klaargezet. Ook leggen...

Lees verder...

Wat is het FODMAP dieet en hoe pas je het toe?

Het FODMAP dieet is een dieet dat twintig jaar geleden is ontwikkeld door wetenschappers van Monash University in Australië met als doel om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verminderen. Het richt zich op het beperken van een bepaalde soort koolhydraten die in veel voedingsmiddelen voorkomen. 

Maar werkt het FODMAP dieet echt? En wat kan je dan wel en niet eten?
 

Waar staat de afkorting FODMAP voor?

De afkorting ‘FODMAP’ staat voor Fermenteerbare...

Lees verder...

Nervus vagus oefeningen: 6 manieren die je direct kunt toepassen

Wist je dat je jouw reactie op stress bewust kunt beïnvloeden? Door bepaalde nervus vagus oefeningen te doen kun je jouw lichaam in korte tijd van paniek en stress naar relax-modus brengen. Gezien de hoeveelheid stress waar we tegenwoordig allemaal mee te maken krijgen, is het nog niet zo verkeerd om zulke tools bij de hand te hebben. Dit zal niet alleen je mentale welzijn ten goede komen, maar is ook bewezen bevorderlijk voor de fysieke gezondheid. Zo is een ontspannen lichaam beter in...

Lees verder...
1 2 3 4 5 6 7 8
Close

50% Bijna klaar

Laat even weten aan wie ik het kan toesturen?