LOGIN GRATIS MASTERCLASS

Prebiotica: voordelen en praktische tips

Prebiotica spelen een cruciale rol in het handhaven van een gezond darmmicrobioom en kunnen tal van gezondheidsvoordelen bieden. 

In deze blog bespreken we wat prebiotica zijn, hun voordelen, de verschillende soorten, en hoe je ze kunt integreren in je dieet. 

 

De betekenis van prebiotica

Prebiotica zijn voedingsstoffen die de groei of activiteit van gunstige bacteriën in de darm bevorderen. Ze zijn meestal onverteerbare vezels of koolhydraten die de darmbacteriën...

Lees verder...

Diarree remmers: 8 middelen om de ellende te stoppen

In onze blog Wat helpt tegen diarree?lees je over wat te doen tegen diarree. Als de natuurlijke diarreeremmers uit deze blog geen verschil hebben gemaakt, kan een medicijn tegen diarree misschien de uitkomst bieden. 

In deze blog vertellen we over verschillende anti diarree pillen en middelen, zodat jij genoeg informatie hebt over wat helpt tegen diarree en een geschikt middel uit kan kiezen.

 

Norit bij diarree

Norit is een bekend middel tegen reizigersdiarree dat...

Lees verder...

Wat helpt tegen diarree? 7 effectieve voedingsmiddelen

Diarree is een vervelende aandoening die je dagelijks leven flink kan verstoren. Je voelt je zwak, hebt buikkrampen en je moet constant naar het toilet. 

In deze blog geven we je tips over wat je kunt eten bij diarree en welke natuurlijke middelen diarree kunnen stoppen. Zo kun je snel weer op de been zijn!

 

Wat eten bij diarree en wat niet?

Bij diarree is het belangrijk om je voeding aan te passen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen om je maag te kalmeren en de ontlasting te...

Lees verder...

Borrelende darmen en waterige diarree: wat is er aan de hand?

Je hebt net een heerlijk diner achter de rug en begint je avond ontspannen op de bank. Plotseling voel je een vreemde beweging in je buik, gevolgd door een niet te negeren gevoel dat je zo snel mogelijk naar de wc moet. Wat volgt is een ongemakkelijke ervaring van borrelende darmen en waterige diarree. 

Het is een situatie die velen van ons kennen, maar waar we liever niet over praten. Wat is de oorzaak van waterige diarree en hoe kun je het voorkomen? 

Laten we dieper duiken in de...

Lees verder...

Diarree en griep: zo kun je het voorkomen en verhelpen

Diarree heeft een heleboel oorzaken: darmaandoeningen, stress, hormonale veranderingen of de griep. Hoe weet je of de griep jouw diarree veroorzaakt en wat kan je het beste doen als dit het geval is?

 

Hangt mijn diarree samen met de griep?

Het is belangrijk om te begrijpen dat met ‘griep’ vaak een besmetting met het influenzavirus bedoeld wordt, terwijl “buikgriep” meestal naar een infectie van het maag-darmstelsel verwijst (zonder een specifieke...

Lees verder...

Diarree bij antibiotica: zo kun je het voorkomen en verhelpen

Medicijnen willen we vaak zo veel mogelijk voorkomen. Niet alleen omdat het slikken van pillen geen pretje is, maar ook omdat ze meestal de nodige bijwerkingen met zich meebrengen. Antibiotica zijn geen uitzondering op deze regel. Deze bacteriedodende middelen worden namelijk vaak geassocieerd met diarree.

 

Wat zijn antibiotica?

Antibiotica zijn een groep medicijnen die bedoeld zijn voor het bestrijden van bacteriële infecties. Ze werken dus niet bij bijvoorbeeld griep veroorzaakt...

Lees verder...

Diarree door stress: symptomen en praktische oplossingen

Een vraag die mensen vaak stellen is: kan je door stress diarree krijgen? Ja, dit kan zeker! Stress kan een significante rol spelen bij het veroorzaken of verergeren van darmproblemen, waaronder chronische diarree. Door stressmanagementtechnieken toe te passen, gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen en indien nodig professionele hulp te zoeken, kun je bij stressgerelateerde diarree de controle over je symptomen terugwinnen en je algehele welzijn verbeteren.

 

De hersen-darm connectie

...
Lees verder...

Diarree door medicijnen: wanneer is het normaal en wanneer niet?

Diarree is een veelvoorkomend symptoom dat veroorzaakt kan worden door verschillende medicijnen. In deze blog onderzoeken we de relatie tussen medicijngebruik en diarree, en bespreken we welke pillen vaak de boosdoeners zijn.

 

Diarree door paracetamol 

Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller, maar kan paracetamol ook diarree veroorzaken? Hoewel het over het algemeen als een veilig medicijn wordt beschouwd en in de bijsluiter staat dat diarree bij slechts 0,01-0,1% van de...

Lees verder...

Diarree bij menstruatie: zo verhelp je klachten tijdens je cyclus

De directe en indirecte effecten van hormonen tijdens je menstruatie kunnen een regelmatig en gezond ontlastingspatroon behoorlijk dwarsbomen. Veel vrouwen ervaren als ze ongesteld zijn obstipatie of diarree. 

In de onderstaande blog ontdek je alles wat je moet weten over diarree tijdens je menstruatie, maar we hebben ook een blog geschreven over obstipatie bij menstruatie.

 

Wat gebeurt er met je buik tijdens je menstruatie? 

Er kan een heleboel met je buik gebeuren tijdens je...

Lees verder...

12 soorten diarree: herkennen en verhelpen

Diarree is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat iedereen wel eens meemaakt. Het kan variëren van mild tot ernstig en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. 

In deze blog bespreken we de verschillende soorten diarree en hun kenmerken, zodat je beter begrijpt wat er met je lichaam gebeurt en wat je eraan kan doen.

 

Wat bedoelen we met diarree?

Diarree wordt gedefinieerd als het hebben van dunne of waterige ontlasting, drie keer per dag of vaker. Het kan...

Lees verder...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Close

50% Bijna klaar

Laat even weten aan wie ik het kan toesturen?