HULPCENTRUM

Over Isabelle


Wie ben ik?

Mijn naam is Isabelle Fort. Ik ben orthomoleculair voedingscoach en gezondheidsbegeleider met een specialisatie in darmgezondheid.

 

Ik maak sinds maart 2023 deel uit van het therapeutennetwerk van All Ways Healthy. Ik ondersteun ook de klantenservice waar ik de klanten help met allerlei soorten vragen. Daarnaast breng ik mijn passie voor gezonde voeding, darmgezondheid en koken samen in het schrijven van receptblogs voor All Ways Healthy.

 

Placeholder Image

Hoe ben ik bij All Ways Healthy terechtgekomen?

Er was een tijd dat ik de link tussen voeding en het effect ervan op mijn lichaam en geest nog niet legde. Ik was een groot liefhebber van witte boterhammen met oeverloos veel speculoospasta en had cola zero als beste vriend. Ik sliep elke nacht ongeveer 9 uur, werd doodmoe wakker om me vervolgens futloos door de dag te slepen. Waar mijn lichaam nog fluisterde bij de vermoeidheidsklachten begon het na een tijdje iets luider te praten met allerlei darmproblemen tot gevolg. Krampen, rommelende darmen, flatulentie, opgeblazen 'zwangere' buik: het is jarenlang mijn deel geweest. De artsen vertelden me dat ik last had van een prikkelbare darm en dat ik daar mee moest leren leven. Ik heb intuïtief altijd aangevoeld dat er een groter verhaal achter zat. Alleen kon ik dat toen nog niet zien. Die sleutel vond ik na de geboorte van onze oudste dochter. Ik kreeg het zwaar te verduren met nachten van 2 tot 3 uur slaap. Mijn chocoladerepen hielpen me plots de dag niet meer door. Vanuit mijn oerkracht als moeder voelde ik aan dat het daar en dan tijd was voor een ommekeer. Als een nacht weer (geeuw) uit 3 uur slaap bestond, ging ik aan de slag met lekkere en voedzame groenteschotels. Hoe puurder ik at, hoe energieker ik me voelde en hoe meer zin ik kreeg om me zo te blijven voelen. Daar plantte ik de eerste zaadjes voor wat later mijn passie werd voor koken en bakken.

 

Na deze eerste fase toonde zich al gauw een nieuwe laag: de aanpak van mijn chronische darmproblemen. Mijn pad liep verder langs een orthomoleculair arts. Er ging een wereld voor me open: ik kreeg te horen dat ik een lekkende darm, een parasiet, een verstoorde darmflora én een SIBO had. Een heel winkelkarretje vol dus. Ik hoorde vooral dat dit te genezen was! Ik ondervond op dat moment aan den lijve dat je binnen gezonde voeding eten hebt dat goed is voor je en voeding die dat niet is. Naast fysieke voeding, kreeg ik inzicht in wat me op andere vlakken 'voedde'. In het verstillen en vertragen ontdekte ik de weldaden van de natuur voor mijn lichaam en geest. Het contact met de natuur bracht me dichter bij mijn eigen natuur. Ik leerde op een nog dieper niveau voelen wat ik nodig had. Dat was een ongelofelijk bewustzijns- en leerproces.

 

Vanuit deze persoonlijke vindtocht en mijn honger naar meer kennis, volgde ik een 2-jarige opleiding tot Orthomoleculair Voedingscoach. Deze kennis verdiepte ik in de opleiding tot Gezondheidsbegeleider met een specialisatie in darmgezondheid. Tijdens deze opleiding werd het voor mij heel duidelijk dat ik iets wilde creëren dat dicht bij mezelf staat, waar ik mijn ervaringen als krachtbron kan gebruiken om anderen te inspireren hun (darm)gezondheid in eigen handen te nemen. Vanuit deze passie richtte ik mijn eigen praktijk KERN Gezondheidsbegeleiding op. Ik miste in mijn praktijk na een tijdje de uitwisseling met collega’s. Ik besloot een team te vinden waarin ik me thuis voelde en waarmee ik kon verbinden.

 

De naam van Emilia en All Ways Healthy waren jaren geleden al op mijn weg gekomen toen ik meer informatie zocht over SIBO. Het viel me meteen op dat Emilia daar enorm veel over wist. Dat inspireerde me heel erg. Toen ik een tijd later voor de 2de keer aan haar masterclass deelnam, gebeurde er iets in mijn lijf. Ik voelde ineens in elke vezel van mijn lichaam: ‘ik wil Emilia contacteren en kijken of er een job is binnen All Ways Healthy voor mij’. Zoals het een gezondheidscoach betaamt, luistert die naar de signalen van haar lichaam en dus stuurde ik haar een mail. Ik kreeg hierop een zeer positieve reactie terug. Ik voelde meteen een resonantie tussen onze persoonlijkheden en visie op (darm)gezondheid. Mijn hart maakte een sprongetje: dit was de plek waar ik wilde werken én de mensen met wie ik dat wilde doen.

Ik ben gestart met het therapeutennetwerk en de klantenservice. Daar zijn ondertussen de receptblogs bijgekomen. Dat laatste voelt ook echt als thuiskomen. Als voorstander van onbewerkte voeding maak ik graag alles zelf. Ik heb hierin een hele weg afgelegd. Jaren geleden bakte ik er letterlijk niks van. Het was een proces van vallen en opstaan, in dit geval van aangebakken cakes en ongare groenteschotels. Mijn drive om te leren was echter groot en mijn goesting om lekker en gezond te eten nog groter. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten uit te proberen en mijn gezin te verwennen met huisgemaakte schotels. Waar mijn kinderen jaren geleden bij het zien van mijn baksels vaak vroegen: ‘moeten wij daarvan eten?’, vragen ze ondertussen ‘mogen wij meehelpen?’. En dat laatste gaan ze de komende tijd, met het oog op heel wat nieuwe receptblogs, nog heel vaak mogen doen!

Terug naar de blog