HULPCENTRUM

OverĀ Zara


Wie ben ik?

Mijn naam is Zara Kleijn en ik ben student Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Ik zal in de zomer van 2024 mijn bachelor behalen en in 2025 aan de master Geneeskunde beginnen. Ik werk bij All Ways Healthy sinds december 2023.

Als toekomstige arts is het mijn passie om mensen te helpen de gezondste versie van zichzelf te zijn en de hoogsthaalbare kwaliteit van leven te bereiken. Darmproblemen kunnen dit ernstig in de weg zitten en komen ook nog eens ontzettend veel voor. Toen ik nog bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het RadboudUMC werkte, viel het me op dat de aandacht vooral gevestigd werd op patiƫnten met diagnoses en dat er simpelweg geen ruimte was voor de enorme patiƫntengroep met 'vage klachten' zoals buikpijn, vermoeidheid of een opgeblazen gevoel.

Ik vind het prachtig dat All Ways Healthy een uitkomst biedt voor deze mensen en voel me vereerd om hier een bijdrage aan te leveren. Op dit moment doe ik dit voornamelijk door het schrijven van blogs over darmgezondheid, maar ik hoop mijn taken in de toekomst uit te breiden.

Placeholder Image

Hoe ben ikĀ bij All Ways HealthyĀ terechtgekomen?

Hoewel ik alles over het menselijk lichaam interessant vind, merk ik dat voornamelijk voeding en darmgezondheid mijn aandacht blijven trekken. Zelf werd ik namelijk na een reis naar Egypte zoā€™n vijf jaar geleden behoorlijk ziek. Nadat de buikgriep over was, bleef ik klachten zoals een opgezette buik en diarree houden. Mijn darmen leken ineens veel gevoeliger te zijn. Het kostte me een hele boel gepuzzel en tijd om mijn gezondheid terug te krijgen en ik had gewild dat ik toen het D.A.R.M. Programma was tegengekomen.

Ik heb in de afgelopen jaren de keuzevakken 'Voeding en gezondheid' en 'Voeding en sport' afgerond en, zoals ik hierboven al benoemde, drie maanden bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten gewerkt. Mijn werk bestond toen onder andere uit het beantwoorden van hun medische vragen.

Toen dit baantje tot een einde kwam, vond ik al snel wat nieuws, maar in deze functie kon ik jammer genoeg mijn kennis weinig toepassen. Alsof het zo had moeten zijn, zag ik de vacature van All Ways Healthy voor een blogschrijver of -schrijfster in de maillijst waarop ik geabonneerd was. Deze baan leek me een mooie uitdaging, dus ik stuurde mijn sollicitatie op. Na pittige selectierondes mocht ik bij hen aan de slag gaan. Er werd me geleerd om blogs van hoog niveau te schrijven. De blogs die ik schrijf, worden allemaal grondig nagekeken door Mats Laszlo.

Ik vind het hartstikke leuk om zowel mijn kennis en creativiteit kwijt te kunnen in mijn werk en hoop dit dan ook voor nog een lange tijd te mogen doen.