HULPCENTRUM

Over Mats 


Wie ben ik?
Ik ben Mats Laszlo, een student Voeding- en Gezondheidswetenschappen aan de Wageningen Universiteit. In 2023 heb ik mijn Bachelor behaald en momenteel werk ik aan mijn Master. Sinds 2021 ben ik werkzaam bij All Ways Healthy.

Binnen All Ways Healthy ben ik verantwoordelijk voor het hooghouden van het wetenschappelijk niveau van de informatie die wij verspreiden. Dit doe ik onder andere door inhoudelijke vragen te beantwoorden, zelf blogartikelen te schrijven en deze van anderen te controleren. Op deze manier kan ik de kennis die ik tijdens mijn studie opdoe direct in de praktijk brengen, wat voor mijzelf natuurlijk ook ontzettend leerzaam is. Ik ben heel dankbaar voor mijn werk binnen All Ways Healthy, aangezien ik zo anderen kan helpen hun darmgezondheid te verbeteren.

Placeholder Image

Hoe ben ik bij All Ways Healthy terechtgekomen?

Mijn interesse voor voeding en (darm)gezondheid is begonnen na zelf een aantal jaren last te hebben gehad van vervelende darmklachten. Na geen genoegen te nemen met de diagnose ‘prikkelbare darmsyndroom’, ben ik zelf in de wetenschap gedoken naar waar mijn klachten vandaan zouden kunnen komen. Het advies van de dokter om ‘er maar mee te leren leven’ zag ik op mijn jonge leeftijd niet zo zitten. Ik merkte dat mijn klachten met name optraden wanneer ik bepaalde voedingsmiddelen had gegeten. Zo legde ik dan al snel de link hiertussen. Nu was het alleen nog de vraag wáárom deze voedingsmiddelen bij mij klachten veroorzaakten. Na een lange zoektocht stuitte ik op onderzoeken naar een aandoening genaamd SIBO - Small Intestinal Bacterial Overgrowth. Mijn klachten kwamen hier sterk mee overeen, dus ging ik op zoek naar een specialist hierin. Destijds waren er vrijwel geen SIBO specialisten in Nederland, maar uiteindelijk was daar Emilia. Samen met haar heb ik de nodige testen uitgevoerd om de onderliggende oorzaak van mijn klachten te achterhalen. De situatie bleek ingewikkelder dan gedacht, maar ik had meer duidelijkheid en kon vervolgstappen zetten. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik volledig ben hersteld van al mijn darmklachten en mijn gezondheid terug had. Ik was hier zo ontzettend dankbaar voor, dat ik het als mijn missie zag om anderen in dergelijke situaties te helpen met de kennis die ik had opgedaan.

 

In eerste instantie zou ik de studie Geneeskunde gaan doen om mijn kennis te verbreden. Ik zag echter in dat voeding een van de belangrijkste onderdelen is geweest in mijn gezondheidstraject, maar dat dit onderwerp weinig tot niet wordt belicht in deze studie. Zo heb ik er dan ook uiteindelijk voor gekozen de studie Voeding- en Gezondheidswetenschappen aan de Wageningen Universiteit te starten. Dit bleek de juiste keuze te zijn geweest, aangezien ik tijdens mijn studie mijzelf ook kon gaan specialiseren in specifieke onderwerpen zoals darmgezondheid.

 

Ondanks dat ik bij Emilia succesvol ‘uitbehandeld’ was, hielden we alsnog contact. Emilia vertelde mij dat zij bezig was een online programma te ontwikkelen, waarin mensen konden leren hoe ze met behulp van voeding, suppletie en leefstijlinterventies hun darmgezondheid kunnen verbeteren. Gezien mijn studie en grote interesse voor darmgezondheid, vroeg ze mij of ik hier en daar wat kon helpen. Dit was ontzettend leuk om te doen en heeft er uiteindelijk toe geleid dat Emilia mij een baan aanbood. Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan en tot de dag van vandaag ben ik nog even enthousiast over mijn werk binnen All Ways Healthy.

Terug naar de blog

Bachelor scriptie

Als je geïnteresseerd bent in het lezen van de bachelor scriptie van Mats over Waterstofsulfide SIBO, klik dan hieronder op Download.

Download