LOGIN GRATIS MASTERCLASS

Thaise rijstnoedels recept met rode curry kruiden (vegan en glutenvrij)

darmdieet dieet Sep 30, 2023

Ben je op zoek naar een lekker én gemakkelijk te bereiden recept? Gevonden! Met dit vegan Thaise rijstnoedels recept tover je binnen de kortste keren bovendien ook een gezonde maaltijd op tafel. Het gerecht zit boordevol groenten. Groenten bevatten heel wat antioxidanten. Deze stoffen hebben een ontstekingsremmende werking. 

Dit kan interessant zijn om je spijsvertering en darmen tot rust te brengen. Een van de pijlers van het D.A.R.M dieet is dat het ontstekingsremmend werkt, wat maakt dat de darmen een stuk tot rust kunnen komen. 

Het D.A.R.M. dieet is een uniek dieet dat Emilia de Vries ontwikkelde om mensen met prikkelbaredarmklachten te helpen. Het dieet maakt deel uit van onze orthomoleculaire darmtherapie en is bedoeld om je darmen tijdelijk ‘in het gips’ te zetten. Op die manier kunnen ze optimaal tot rust komen en beter helen. Dit doen we door bepaalde voedingstriggers tijdelijk uit het dieet te halen.

Het D.A.R.M. dieet combineert het beste van verschillende darmdiëten. Het bestaat uit 3 pijlers:
1. Het is ontstekingsremmend;
2. Het is laag in de gasvormende FODMAP’s;
3. Het elimineert de meest voorkomende voedselintoleranties die mensen met darmklachten vaak hebben.

Veel mensen ervaren snel vermindering van symptomen wanneer ze starten met dit dieet. Wil je meer informatie over het D.A.R.M. dieet? Klik dan hier.

Dit vegetarisch noedels recept bevat naast groenten, nog een aantal andere troeven zoals onder andere de Furikake kruiden. Dat is een kruidenmix met onder andere sesamzaadjes en zeewier. Sesamzaadjes zijn een zeer goede bron van calcium en ijzer. Zeewier bevat veel jodium wat belangrijk is voor de schildklierhormonen. Deze zijn op hun beurt betrokken bij de darmmotiliteit. Je kan deze smaakmaker gebruiken als topping op gerechten.  

Wanneer je daar nog eens verse koriander aan toevoegt, dan kies je voor een kruid dat ondersteunt bij winderigheid en krampen. 

Rijstnoedels zijn tot slot glutenvrij wat ideaal is voor mensen die omwille van darmklachten geen gluten kunnen of willen eten.

Dit gerecht bevat dus alle ingrediënten om er een topmaaltijd van te maken! 

Ingrediënten voor 1 persoon voor dit Thaise rijstnoedels recept

-    2-3 nestjes Thaise bruine rijstnoedels

-    1 rode paprika

-    Halve courgette

-    Halve aubergine

-    50-75 ml kokosmelk

-    1-3 tl currykruiden

-    Scheutje extra vierge olijfolie

-    Optioneel: 1 limoen, Furikake kruiden, koriander

Dit vegetarisch noedels recept is een handig basisrecept dat je kan aanpassen volgens eigen smaak. Je kan bijvoorbeeld variëren met de hoeveelheid currykruiden of je kan een combinatie maken met de limoen, Furikake kruiden en/of koriander. Experimenteer hier gerust even mee!Bereidingswijze van dit Thaise rijstnoedels recept

  1. Begin met het snijden van de groenten in kleine stukjes. Hoe fijner je ze snijdt, hoe gemakkelijker je ze kan bakken en door de glutenvrije rijstnoedels heen kan mengen. 
  2. Wanneer de groenten gesneden zijn, wok je ze in de wokpan met wat olijfolie tot ze gaar zijn. 
  3. Tijdens het wokken van de groenten kan je alvast wat water laten koken. Hierin kun je vervolgens de Thaise bruine rijstnoedels koken. Volg hiervoor de aanwijzingen die op de verpakking staan.
  4. Voeg aan de pan met groenten de kokosmelk en currykruiden toe naar smaak. Voeg daarna de gekookte glutenvrije rijstnoedels toe. Roer alles goed door elkaar zodat de ingrediënten goed gemengd worden. Laat het gerecht nog 2 minuten sudderen. 
  5. Na deze 2 minuten is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Garneer je Thaise rijstnoedels naar eigen smaak met het sap van 1 limoen, Furikake kruiden en/of koriander voor een lekkere, frisse toets.


Waar vind je deze ingrediënten?

Je kan deze ingrediënten van dit vegetarisch noedels recept zowel in de supermarkt als online kopen. 

  • Kokosmelk van het merk Go-Tan vind je in de Albert Heijn en de Jumbo. In de Ekoplaza vind je kokosmelk van bijvoorbeeld Terra Sana. Deze laatste kan je ook via de glutenvrijewebshop.nl aankopen, waar je ook nog kokosmelk vindt van het merk Amaizin. 
  • Thaise Curry Bio kan je onder andere aanschaffen via de site van pit-pit.com
  • Furikake kruiden van Samasaya vind je in de Albert Heijn. Je kan deze kruiden ook van Terra Sana kopen. Dit kan zowel in de Ekoplaza als via de website glutenvrijewebshop.nl

 

Eet smakelijk!

 


Geschreven door Isabelle Fort, orthomoleculair voedingscoach en gezondheidsbegeleider met een specialisatie in darmgezondheid. Hoofd klantenservice All Ways Healthy.  

Close

50% Bijna klaar

Laat even weten aan wie ik het kan toesturen?